03
30
2011

Felszabadult szexualitás?

nemiség
Általános vélekedés szerint az ún. szexuális forradalom óta szex terén roppant nyitottak vagyunk. Annyira, hogy már-már túlzás -teszik hozzá sokan-. Igen? Akkor tessék nekem hétköznapi, használható szavakat írni (lehet commentben) nemi szervekre, szexuális tevékenységekre! A szexhez kapcsolódó egyetlen semleges szó maga a szex. A különféle szexuális aktivitásokról és nemi szervekről kisbaba-nyelven, orvosi nyelven és trágár kifejezésekkel tudunk beszélni. És (talán az orvosi szavak kivételével) egyik használata sem megengedett hétköznapi színtereken. 


Egy reggeli magazinműsorban láttam, hogy a műsorvezető zavartan szabadkozott, amiért élő adásban sajnos nem fütyülhetik ki az előbb elhangzott punci szót.

Felszabadultak vagyunk?
 
 
Önismereti Tréning
 

Ami engem érdekel, az a nemiségünkhöz fűződő zavart viszonyunk egyes emberre gyakorolt hatása. És hadd beszéljek most a nőkről, mivel jelenleg evvel foglalkozom.

Mit hall ma egy tájékozódni kívánó nő? Ellentmondásos üzeneteket.


Egyrészt azt, hogy tedd az ágyban, ami jól esik, nincs elvárás! Másrészt: nincs vaginális (hüvelyi) orgazmusod? Csak klitorális (csiklói)? Szegénykém, akkor még nem vagy elég fejlett szexuálisan, keresd csak meg a G-pontodat!

Vagy: hallja egyrészt, hogy: Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy! Másrészt, kinyitva egy női magazint, narancsbőr elleni reklámokkal, fogyókúrás étrendekkel és alakformáló gyakorlatokkal találja szembe magát. A Kedves Olvasó talán úgy érzi, túlzok, mikor azt mondom, komoly lelki érettséget feltételez, hogy a személy képes legyen elhatárolni magát ezektől az impulzusoktól. Még akkor is, ha lelke mélyén tisztában van vele, hogy férjének még a narancsbőr szó jelentéséről sincs fogalma, nemhogy zavarná; hogy a személy alakját alapvetően az adottságai döntik el; és hogy fogyókúrára az elhízott ember szorul (ők is inkább életmód változtatásra).
 
Ezek az ambivalenciák szinte mindenkiben ott élnek, ne higgye az olvasó, hogy csak a médiában: az otthonokban, a családokban is. Kiderül, mikor nemiségükkel küszködő nők elmesélik, hogy kamaszként azt hallották apjuktól: "Ne egyél annyit, úgyis nagy a feneked!" Érdekes, hogy a szülői pofont bántalmazásnak tartjuk, de ezeket a mondatokat nem…


John és Stasi Eldredge Captivating (kb: Elbűvölő) című könyvében beszél arról, hogy ezeket a sebeket a párkapcsolat nem gyógyítja, mert a nőiséget az apával való viszony határozza meg (persze az anyával való viszony sem mindegy, teszem hozzá). Az író házaspár keresztény szempontból közelít a témához, és azt mondja, van egy másik Atyánk, akitől gyógyulást kérhetünk.

Lélektanilag is korrekt az a megállapítás, hogy nem jó öngyógyítási kísérlet a párkapcsolatban keresni orvosságot a múltra. Az előző generáció bűnét nem a társunk teszi jóvá. Túl nagy teher a nőiségünk rendberakását az ő vállára tenni. A sorrend fordított: először belül teremtsünk békét (akár szakember segítségével), és aztán találjunk egy másik, önmagával békében lévő partnert! Ezzel a mindenkinek szóló jókívánsággal zárom mai bejegyzésem.
 
Női Önismereti Csoport
 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelki-segitseg.blog.hu/api/trackback/id/tr442784008

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz: Szodoma és Gomora show a Nemzetiben 2011.05.24. 17:37:32

Mi súúúhanterek, bár a liberalizmus és szólásszabadság elkötelezett híveinek tartjuk magunkat, mélyen megértjük a KDNP és a jobbik felháborodását az utóbbi napok botrányos eseményeit illetően. Még fel sem ocsúdtunk abbéli döbbenetünkből, hogy Dominique...

Trackback: 80. Betegesnek nevezte(d) 2011.05.23. 15:33:01

aLánynak írt blogom bejegyzés A virtuális életről, a virtuális szexről (2010-06-17 18:18)   Betegesnek nevezte azt a titkomat (virtuális életem), amit Ő maga is felfedezett velem kapcsolatban. Kellemetlen pillanat volt, amikor rámtalált a neten (...

Trackback: Vitaposzt: Játszótárs és/vagy szerető? 2011.04.03. 07:35:24

Ismét egy komment alapján kezdek új posztba. Barbieds nicknevű olvasóm vetette fel ezt a kérdést, de annyira nagy volt aznap a roham, hogy gyakorlatilag észrevétlen maradt. Pedig érdekes, sokakat foglalkoztató dilemma lehet. Ezúttal nem teszek mást, mi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizu · http://www.freeweb.hu/szavaiistvan/ 2011.04.01. 21:51:52

És azt se feledjük, hogy az a kevés kis felszabadultság sincs egyenlően elosztva:

Ha kisfiúnak buzog túl a nedve,
mely testdúló szeretkezésre vár,
"a kis kakas" ¬ mondják rá kedveskedve ¬
"no lám, miből lesz a cserebogár".
Ám, bakfislány, ha ágyba hajszol véred ¬
(megbocsáss, most csúf lesz a szavam) ¬
"a kis lotyó" ¬ zuhan rád az ítélet ¬
"mi lesz, ha máris baszhatnékja van?"
Kiss Judit Ágnes: Ballada a kettős erkölcsről

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.04.04. 09:30:26

"Általános vélekedés szerint az ún. szexuális forradalom óta szex terén roppant nyitottak vagyunk."

Szerintem meg azóta megint visszafelé fejlődünk. Itt Magyarországon hangsúlyozottan. A mostani (ál)keresztény-(ál)konzervatív kurzus alatt meg különösen.

Mr. Waszabi 2011.04.04. 09:30:27

A felszabadultság hiánya abban is megmutatkozik, hogy aki ír is a témáról, többnyire csak kérdezni mer, finomkodva. Pedig az ember nem kérdésekben gondolkodik, legalábbis a felismerések inkább felkiáltó, állító mondatok szoktak lenni. Merjük felvállalni önmagunkat - itt kezdődik a bizonytalanság és a kétség eloszlatása!

Iskolai fotózás: osztályfényképezés, tablófotó portrék | Videó szolgáltatások: videófelvétel készítés, operatőr-bérlés | Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)